Praktische toepassing van het model

Er kan niks in je buitenwereld bestaan, als het ook niet leeft in je binnenwereld. Dus in feite kun je alle ongewenste patronen in je binnenwereld helen. Dan zullen of de personen of situaties in de buitenwereld:

  1.  Verdwijnen (mits je ze dan kunt loslaten)
  2.  Mee-transformeren (ze veranderen mee in jouw heling)
  3.  Neutraal worden (het patroon is er nog wel bij hen, maar raakt jou niet meer)

Soms zijn patronen zo hardnekkig, en zijn we zo karmisch verstrikt met elkaar in bepaalde stukken, dat het eerst alleen helpt om een persoon (die symbool staat voor
een patroon) uit je ruimte (of leven) te plaatsen. Elke ontmoeting opent weer de wond, en er kan dan geen heling ontstaan. Er is rust en bezinning nodig om het littekenweefsel te laten groeien, en de wond te helen

In mijn beleving is in de overgang van 3d naar 4d dit vaak eerst nodig (begin van bewegen richting nieuwe aarde die uiteindelijk in 5d zich bevind), omdat er vaak eerst zoveel patronen en lastig te transformeren mensen zijn, die de vooruitgang vertragen.
Zij trekken je in feite terug naar het oude (denk maar aan stoppen met roken dan is het eerst ook verstandig rokers wat te vermijden).

In een later stadia, van 4d naar 5d, kunnen we de essentie van dit model toepassen. En dat is direct zien wat iemand voor jou representeert, en dat deel naar binnen halen, zodat het innerlijke deel niet meer verkramd, maar je juist opent naar dat deel van
jezelf. Dan heelt het stuk in jezelf, en is een lek gedicht, waardoor een persoon niet meer die (ongewenste) ruimte in jouw heilige ruimte kan innemen.

Methode:

  • Kijk in zo’n geval van een trigger of een ongewenste persoon naar welk patroon of aan welk deel-aspect jij je stoort.
  •  Probeer dat deel in jezelf te zien, jouw innerlijke variant van die persoon, die misschien op een ander level datzelfde patroon tot uiting brengt.
  •  Lukt het om daar ja tegen te zeggen, dan mag dat deel wat jij naar buiten richt er zijn, en kan het opgaan in jouw eenheid.
  •  Zo kun je al je innerlijke knarsen helen, en je buitenwereld gebruiken als spiegels, dan kun je de geschenken herkennen die mensen je brengen.